در ابتدا امر بهتر است اشاره ای کنیم به تعریف سئو، که چیست و چه کاربردی دارد؟ البته به طور مختصر توضیحی راجع به آن می دهیم؛ چرا که با مراجعه به مقاله « سئو چیست؟ » در وبلاگ ما می توانید اطلاعات بیشتری کسب کنید.
در بیانی ساده تر سئو سایت: به بهینه سازی برای موتورهای جستجو گفته می شود. یعنی کاری کنیم که سایت ما برای اینکه گوگل آن را راحت پیدا کند، راحت بخواند و راحت رتبهبندی کند، آماده باشد.
سئو خارجی سایت از مهمترین ارکان بهینه سازی وب سایت و کسب رتبه در گوگل محسوب می شود. حال می خواهیم بدانیم که چرا سئو خارج از سایت مهم است؟ اصلا سئو خارجی چیست و چه تعریفی می توان درباره آن ارائه داد؟!
ابتدا بهتر است با یک توضیح کوتاهی فرق بین سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-Site SEO) را بیان کنم.
هنگامی که شما بر روی عنوان اصلی مطلب و عناوین فرعی، کلمات کلیدی بهکار رفته در متن، لینک سازی داخلی، آدرس URL، ساختن یک (Cornerstone)، افزایش سرعت سایت و یا کاهش بانس ریت وقت میگذارید، مشغول بهینه سازی داخلی سایت یا On-page SEO هستید.
و زمانی که تلاش و تمرکز خود را بر روی وضعیت محتوا و سایت قرار می دهید که از نگاه دیگران چگونه است؛ یعنی جاهایی که معمولاً اختیار و کنترل کامل روی آنها نداریم، را سئو خارجی سایت می گویند.
در نتیجه به کلیه عملکردهایی که خارج از سایت خودمان، اعم از فعالیت در سایتهای دیگر، شبکههای اجتماعی و حتی جستجوی نام برندمان در گوگل، از جمله سیگنالهای خارجی هستند که برای بهبود رتبه در نتایج جستجو انجام میدهیم، سئوی خارجی سایت گفته میشود.
سئو خارجی و سئو داخلی از نگاهی ساده تر:

درنتیجه میتوان فهمید که سئو خارجی بر روی لینک هایی که سایت های دیگر به شما داده اند، اتفاقاتی که در شبکه های اجتماعی درباره شما افتاده و یا تعداد دفعاتی که نام برند شما جستجو شده است کار می کند؛ و همین امر برای گوگل هم اتفاق می افتد یعنی تأیید همه این کارها توسط گوگل چک می شود و سبب بالا رفتن سئو سایت شما می شود.
تکنیک های مهم در انجام سئو خارجی
میتوان با دسته بندی این تکنیک ها کار را آسان تر کرد، میخواهیم این تکنیک ها را در 3 بخش تقسیم کنیم:
- بکلینکسازی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- فعالیت مفید و موثر در شبکههای اجتماعی
برای بک لینک سازی باید به نکات زیر توجه کنید تا بتوانید یک بکلینک موفق داشته باشید:
الف) به محل قرارگیری لینک توجه کنید.
ب) انکر تکستها را بازبینی کنید. (در واقع همان متن هایی که روی آن کلیک می کنید، متن لینک شده)
ج) به کلمات و عبارات پیرامون لینک توجه کنید. ( موقع لینکسازی حواستان باشد که بین عباراتی که ممکن است جستجوی کاربران باشند، ارتباط ایجاد کنید؛ مخصوصاً وقتی که انکرتکست شما نام برند است)
د) به فالو و نوفالو بودن لینک توجه کنید. ( فالو بودن، یعنی لینک هایی که موتورهای جستجو گوگل آنها را دنبال می کند و شما را به مقصد می رساند.
نو فالو بودن، یعنی لینک هایی که موتور جستجو آنها را دنبال نمی کند)
ه) با انجام کاراهی هوشمندانه باعث شوید که کاربران به طور خودکار به شما لینک دهند. ( یعنی شما با تولید هر نوع محتوای منحصربهفردی مانند: اینفوگرافیک، ویدئو، آمار، نتایج یک تحقیق، تجربیات شخصی خودتان، اطلاعات واقعاً مفید و …) کاری میکنید که افراد دیگر از این اطلاعات استفاده کنند و همین امر سببب می شود کاربران به شما لینک بدهند.
برای مورد دوم که «اینفلوئنسر مارکتینگ» باشد. به چه کسی اینفلوئنسر می گویند؟! کسی که معمولا در شبکههای اجتماعی دنبالکننده زیادی دارد پستهای او در معرض دید هزاران نفر قرار میگیرد و توسط مخاطبان زیادی به اشتراک گذاشته میشود و لایک و کامنت دریافت میکند.
پس شما می توانید بازاریابی توسط افراد تأثیرگذار که همان (Influencer Marketing) می باشد را پیاده سازی کنید؛ زیرا با این روش برند شما سریع تر بر سر زبان ها می افتد و یک تبلیغ خوبی برای سایت یا شبکه اجتماعی شما می باشد.
توجه داشته باشید که شما با استفاده از ابزار Keyword Planner از گوگل برای اینکه ببینید نام برند شما بهطور میانگین چند بار در ماه جستجو میشود، میتوانید استفاده کنید.
در نهایت مورد سوم که « فعالیت مفید و موثر در شبکههای اجتماعی » می باشد؛ جهت فعالیت در این شبکه ها باید برنامه ای منظم ، مشخص و همچنین انتخاب درست مخاطبان خود را داشته باشید زیرا شما در ابتدا باید بدانید که با توجه به حوزه کاریتان مخاطب شما در کدام یک از شبکه های اجتماعی وجود دارد و تمرکز خود را بر روی آن گذاشته تا بتوانید موفق شوید. بهتر است با معرفی چند شبکه اجتماعی پرطرفدار موضوع را بیان کنیم.
فعالیت در شبکه اجتماعی هایی مانند (آپارات و یوتیوب ، اینستاگرام ، لینکدین) مثمر ثمر می باشد.
کلام آخر
در این مقاله به بررسی 3 بخش اصلی سئوی خارجی سایت پرداختیم و با آموزش تکنیکهای گفته شده امیدواریم که به بهبود رتبۀ سایت شما در نتایج جستجوی گوگل، کمک زیادی کرده باشیم.
فراموش نشود که برای موفقیت در سئو خارجی جلب اعتماد مخاطب و روند آرام و طبیعی لینک سازی دو گام اساسی است. در نتیجه برای رسیدن به آن عجله نکنید.